top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ.Πρωτ.: 2

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ «ΠΕΙΡΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκδήλωση – ημερίδα για την τουριστική προβολή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Καταρχάς Σας συγχαίρουμε, για την εξαιρετική πρωτοβουλία Σας να διοργανώσετε εκδήλωση – ημερίδα για την τουριστική προβολή του Δήμου μας.

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποδεχθήκαμε και το βίντεο που προβλήθηκε στα πλαίσια της ανωτέρω εκδήλωσης, η οποία διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και εξήρε τις ομορφιές του Δήμου μας, προβάλλοντας τα μέρη μας, τα οποία τα τελευταία έτη και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, τόσο από το εξωτερικό όσο και από τη χώρα μας, αυξάνοντας σημαντικά την οικονομική πρόοδο και ευημερία του Δήμου μας.

Ωστόσο, θα μας επιτραπεί μία επισήμανση. Στο διάρκειας 15 περίπου λεπτών βίντεο διαπιστώσαμε ότι δεν έχει γίνει καμία αναφορά και δεν έχει προβληθεί καμία εικόνα των Κοινοτήτων Άνω και του Κάτω Αλισσού και των παραλιών τους, οι οποίες αποτελούν ουσιαστικά την είσοδο στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Οι ομορφιές των Κοινοτήτων μας είναι γνωστές σε Εσάς. Ενδεικτικά Σας αναφέρουμε την παραλιακή μας ζώνη εκτάσεως 2,5 χιλιομέτρων, όπου έχουν ανεγερθεί σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και εγκαταστάσεις κάμπινγκ, οι οποίες προσελκύουν πλήθος τουριστών από το εξωτερικό, αλλά και ντόπιων που επισκέπτονται τις πασίγνωστες πλέον «νεροτσουλήθρες» του Αλισσού για να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους.

Επίσης διαθέτουμε τα όμορφα ξωκλήσια του Προφήτη Ελισσαίου στον Άνω Αλισσό και του Αγίου Νικολάου στην παραλία του Κάτω Αλισσού, αλλά και τους μεγαλοπρεπείς ναούς της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Ιωάννη στον Άνω και Κάτω Αλισσό αντίστοιχα, τα οποία έχουν ιστορία πλέον των 100 ετών.

Τέλος να μην ξεχνάμε τον ποταμό Πείρο και το οικοσύστημα που έχει αναπτυχθεί στις εκβολές του, ο οποίος διατρέχει τις Κοινότητες Άνω και Κάτω Αλισσού και καταλήγει στην Παραλία του Κάτω Αλισσού.

Όλες αυτές οι ομορφιές των Κοινοτήτων μας είναι βέβαιο ότι θα εμπλουτίσουν το βίντεο που αφορά το Δήμο μας, συμπεριλαμβάνοντας δύο κοινότητες, οι οποίες είναι ήδη γνωστές για τις παραλίες τους!

Θεωρούμε ότι υπάρχει δυνατότητα να συμπεριληφθούν εικόνες και πλάνα από τις Κοινότητες Άνω και Κάτω Αλισσού και ευχόμαστε οι φυσικές ομορφιές των Κοινοτήτων μας να προβληθούν στο ευρύ κοινό, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Μετά τιμής,

Για το προσωρινό Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Μπαρμπούνης Δημήτριος Κοτσίρη Αργυρή

6932892808

dbarmpounis@gmail.com


ΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:
bottom of page